Bývalého prezidenta IAAF Diacka vyšetrujú pre podozrenie z korupcie

NETKY.SK • 4 November 2015, 12:40 • 2 min
Bývalého prezidenta IAAF Diacka vyšetrujú pre podozrenie z korupcie

PARÍŽ - Francúzske úrady začali vyšetrovanie bývalého prezidenta Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) Lamine Diacka z korupcie.

slovakia

left justify in out

Senegalského rodáka vyšetrujú spolu s jeho právnym poradcom. Nemenovaný zdroj informoval agentúru Reuters pod podmienkou anonymity.

Podľa francúzskej televízie iTELE je vyšetrovanie zamerané na podozrenie, že Diack dostal úplatky za to, že bránil odhaleniu dopingu ruských športovcov.

Bývalý skokan do diaľky sa narodil v roku 1933 a IAAF viedol od roku 1999.

 

Informácie francúzskych médií už potvrdilo aj vedenie IAAF, ktoré uviedlo, že jeho hlavné sídlo v Monte Carle prehľadala polícia. "IAAF potvrdzuje, že vychádzajúc z nezávislých vyšetrovaní Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) a vlastnej Etickej komisie ohľadom porušenia antidopingových pravidiel a predpisov, začala vyšetrovanie aj francúzska polícia. IAAF plne spolupracuje so všetkými vyšetrovateľmi ako tomu bolo od začiatku procesu. Polícia v utorok navštívila sídlo IAAF, aby vykonala vypočúvania a sprístupnila sa jej dokumentácia. IAAF v tejto dobe nebude situáciu ďalej komentovať," uvádza sa vo vyhlásení organizácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies