Bývalého majstra sveta na 400 m Pettigrewa našli mŕtveho v aute

NETKY.SK • 11 August 2010, 12:10 • 2 min
Bývalého majstra sveta na 400 m Pettigrewa našli mŕtveho v aute

Bývalého majstra sveta na 400 m Pettigrewa našli mŕtveho v aute

slovakia

left justify in out

Bývalého majstra sveta v behu na 400 m Američana Antonia Pettigrewa našli mŕtveho v utorok ráno v jeho vlastnom aute. Štyridsaťdvaročný atlét pôsobil po ukončení aktívnej kariéry ako tréner na Univerzite v Severnej Karolíne. Titul majstra sveta získal v roku 1991. Miestna polícia prípad stále vyšetruje.  "Hoci stále zisťujeme okolnosti, sme hlboko šokovaní Antoniovou smrťou," uviedol univerzitný atletický riaditeľ Dick Baddour. Pettigrewa, ktorý na olympiáde v Sydney prišiel o zlato po priznaní sa k dopingu, našli v aute bez známok života priatelia v okrese Chatham. "Zástupcovia okresu a záchranári prišli na miesto a zistili, že Pettigrew je mŕtvy bez známok násilia," uviedla chathamská polícia v stanovisku. Podľa polície mohlo ísť o tabletky na spanie, ktoré mohol bývalý atlét zobrať, nie je však isté, či mohli spôsobiť smrť.
       Pettigrew pomohol tímu USA vyhrať zlato na OH 2000 v Sydney v štafete na 4x400 metrov a tri svetové tituly v rovnakej disciplíne. O olympijské zlato a dva tituly majstra sveta však prišiel po priznaní sa k dopingu.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies