Bývalá partnerka prezidenta Hollanda vydáva knihu o ich rozchode

NETKY.SK • 3 September 2014, 16:43 • 2 min
Bývalá partnerka prezidenta Hollanda vydáva knihu o ich rozchode

PARÍŽ - Bývalá partnerka francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda, novinárka magazínu Paris Match Valérie Trierweilerová, ktorá s ním žila pol druha roka v Elyzejskom paláci, napísala knihu o ich rozchode v januári tohto roku.

slovakia

left justify in out

Kniha sa do predaja dostane vo štvrtok, informovala dnes agentúra Reuters.
     

Rozchod bol určitý čas hlavnou témou domácich médií, keď bulvár odhalil, že prezident súčasne udržiava tajný vzťah s herečkou Julie Gayetovou.
     

V úryvkoch z knihy, ktoré zverejnil časopis Paris Match, Trierweilerová píše, ako veľmi žiarlila na  Ségolene Royalovú, s ktorou mal Hollande počas 25 rokov spolužitia štyri deti a je ministerkou v terajšej francúzskej vláde. Detailne tiež opisuje jeho pokusy získať ju po verejnom rozchode späť kyticami kvetov, pozvánkami na večeru a záplavou odkazov na mobil - posielal jej vraj až 29 SMS správ denne.
     

Šéfredaktor Paris Match Olivier Royant vo vysielaní televízie BFMTV povedal, že Hollande sa o knihe dozvedel iba tento utorok. Prezidentská kancelária ju zatiaľ nekomentovala.
     

Hollande je v dôsledku finančnej krízy a vyše desaťpercentnej nezamestnanosti najmenej obľúbeným prezidentom Francúzska v jeho povojnovej histórii. Minister poľnohospodárstva Stéphane Le Foll, ktorý je Hollandovým priateľom, v televízii vyhlásil, že krajina musí riešiť naliehavejšie záležitosti ako súkromný život prezidenta.
     

Na otázku, ako prezidentská funkcia zmenila Hollanda, ako tvrdí Trierweilerová v svojej knihe, Le Foll priznal: "Je pravda, že prezidentská funkcia je mimoriadne ťažké bremeno a zodpovednosť pred Francúzmi... To všetko si vyberá svoju daň."
     

Predseda Poslaneckej snemovne, socialista Claude Bartolone, uviedol, že knihu nemieni čítať a nie je stúpencom senzáciechtivej politiky vytváranej paparazzmi.
     

Pravicoví oponenti, hoci tiež tvrdia, že knihu nebudú čítať, priznávajú, že úryvky z nej ponúkajú bližší pohľad na osobu prezidenta často obviňovaného z rezervovanosti a nerozhodnosti. "V tomto prípade ide okrem jeho súkromného života jasne o charakter človeka, ktorého cynizmus a nezáujem vyvolávajú obavy," uviedol poslanec opozičného Zväzu za ľudové hnutie (UMP) a bývalý minister vnútra Brice Hortefeux.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies