Býky nikoho nezranili ani počas tretieho behu v Pamplone

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 09:59 • 2 min
Býky nikoho nezranili ani počas tretieho behu v Pamplone

PAMPLONA - Tisíce ľudí sa dnes zúčastnili na treťom behu pred šiestimi býkmi úzkymi uličkami severošpanielskeho mesta Pamplona, kde prebieha festival San Fermín. Takmer trojminútový beh sa skončil bez toho, aby býky niekoho z účastníkov nabrali na rohy, informovala agentúra Associated Press.

slovakia

left justify in out

Riaditeľ nemocnice Navarra Javier Sesma povedal, že ošetrili iba dvoch ľudí s modrinami. V pondelok počas prvého dňa festivalu v Pamplone previezli do nemocnice jedného Španiela a troch zahraničných turistov.

 

Až do nasledujúcej nedele budú v meste každý deň hnať šesť bojových býkov a niekoľko krotkých volov do arény na býčie zápasy. Beh sa koná ráno a býkov zabijú večer na býčích zápasoch, ich mäso podávajú v miestnych reštauráciách.

Každý rok sa pri "skúške odvahy" na trati dlhej vyše 825 metrov zrania desiatky bežcov. Vlani išlo celkovo o 38 osôb.

Ľudový deväťdňový festival San Fermín v Pamplone priťahuje státisíce Španielov i zahraničných turistov. Od roku 1924, keď sa začali robiť písomné záznamy, zahynulo pri tamojších behoch pred býkmi 15 ľudí. Poslednú obeť na živote tam zaznamenali v roku 2009.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies