Burza Kraken odmieta špekulácie o narušení bezpečnosti a zatvorení pobočky

NETKY.SK • 6 September 2018, 21:15 • 2 min
Burza Kraken odmieta špekulácie o narušení bezpečnosti a zatvorení pobočky

SAN FRANCISCO – Americká kryptoburza Kraken odmietla špekulácie, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach a tvrdili, že spoločnosť zastavuje činnosť v jednom zo svojich servisných stredísk kvôli bezpečnostnému problému.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Reddit užívateľ "throwaway34034324" založil vo štvrtok vlákno, v ktorom tvrdil, že burza zatvára svoju prevádzku v kanadskom Halifaxe a práve prepustila stovky ľudí kvôli narušeniu bezpečnosti.

 

Ďalší používateľ "MysteriousPlankton", ktorý je zjavne jedným zo zamestnancov pobočky v Halifaxe, toto tvrdenie komentoval slovami, že že boli vyzvaní, aby prijali dobrovoľné ukončenie pracovného pomeru s 8-týždňovým odstupným.

 

img

 

Burza Kraken zatiaľ nevydala žiadne oficiálne stanovisko k tejto záležitosti, avšak ich oddelenie zákazníckej podpory odpovedalo minimálne na dve otázky na Twitteri, v ktorých spoločnosť poprela väčšinu obvinení.

 

"Môžeme potvrdiť, že na žiadnom konkrétnom mieste sme nezastavili svoju činnosť a nedošlo k žiadnemu narušeniu bezpečnosti. Všetko je v poriadku a bezpečné," vyhlásila burza.

 

Burza však stále nekomentovala tvrdenia o prepúšťaní svojich zamestnancov.

 

img

 

Business Insider ešte vo februári uviedol, že burza so sídlom v San Franciscu plánuje v roku 2018 zvýšiť celkovú pracovnú silu o 800 ľudí. V apríli sa však Kraken rozhodol ukončiť svoje služby japonským investorom, kvôli náklady a zdrojom potrebným na udržanie služieb v Japonsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies