Burza Coincheck odškodní postihnutých klientov do konca budúceho týždňa

NETKY.SK • 9 Marec 2018, 19:00 • 2 min
Burza Coincheck odškodní postihnutých klientov do konca budúceho týždňa

TOKIO – Japonská kryptoburza Coincheck, ktorá sa v januári stala cieľom hackerského útoku, vo štvrtok 8.marca oznámila, že vráti poškodeným klientom odcudzené prostriedky do konca budúceho týždňa.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Burzu Coincheck napadli koncom januára neznámi hackeri a počas útoku odcudzili kryptomenu NEM v hodnote 534 miliónov dolárov. Burza sa okrem sľúbeného odškodnenia postihnutých klientov bude snažiť aj o opätovné spustenie svojich služieb v rovnakom termíne.

 

img

 

Forenzná spoločnosť, ktorá pracuje a analyzuje následky hackerského útoku, tento týždeň uviedla, že odhalila časť ukradnutých tokenov NEM na burze v kanadskom Vancouveri.

 

Japonský regulačný úrad FSA medzitým na základe výsledkov ich vlastného vyšetrovania spoločnosti Coinchceck a ďalších kryptobúrz, nariadilo niekoľkým z nich úplné zastavenie obchodovania. Sedem kryptobúrz dostalo od FSA oznámenie o treste, zatiaľ čo 15 ďalším platformám, ktoré čakajú na licenciu, bola preverená ich bezpečnosť.

 

img

 

"Okrem posilnenia interného monitorovania ako protiopatrenia proti neoprávnenému prístupu zvonka, budú bezpečnostné monitorovanie vykonávať aj externé spoločnosti. Tie sa budú týkať najmä bezpečnosti finančných systémov a počítačovej bezpečnosti," uviedol generálny riaditeľ burzy Coincheck Koichiro Wada.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies