Bundesbank neodporúča výrazné zvýšenie štátnych investícií

NETKY.SK • 20 Marec 2017, 14:53 • 2 min
Bundesbank neodporúča výrazné zvýšenie štátnych investícií

FRANKFURT NAD MOHANOM/BRUSEL - Nemecká centrálna banka je skeptická ohľadom požiadaviek Európskej komisie (EK) na vyrovnanie exportnej sily prostredníctvom zvýšenia štátnych investícií.

slovakia

left justify in out

Dobrá infraštruktúra je síce dôležitá pre vývoj ekonomiky, uviedla Bundesbank dnes vo svojej mesačnej správe, otázkou však podľa nej je, či "by v aktuálnej situácii bola primeraná ešte viac expanzívna fiškálna politika".

 

Nedostatok kapacít v stavebnom sektore môže stanoviť hranice pre rýchly a výrazný nárast verejných investícií do stavebníctva, uviedla Bundesbank. Okrem toho podľa nej nie je dôležité rýchle a rozsiahle minutie prostriedkov, ale efektívna realizácia každého projektu. Navyše z dôvodu starnutia populácie v Nemecku je potrebné odporúčať "mierne štrukturálne prebytky verejných financií".

 

Prebytok bežného účtu platobnej bilancie Nemecka vlani vzrástol na 266 miliárd eur. EK považuje veľký exportný prebytok Nemecka za jedno z potenciálnych rizík vyvolávajúcich ekonomické nerovnováhy a ohrozujúcich eurozónu. Brusel preto pred nedávnom opäť požadoval, aby Nemecko zvýšilo domáce investície.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies