Bulharsko vydá do Rakúska vodiča podozrivého v kauze úmrtia 71 migrantov

NETKY.SK • 6 Október 2015, 17:33 • 2 min
Bulharsko vydá do Rakúska vodiča podozrivého v kauze úmrtia 71 migrantov

SOFIA - Bulharsko vydá do Rakúska vodiča nákladného vozidla, ktoré našli Rakúšania koncom augusta odstavené na diaľnici so 71 mŕtvymi utečencami. Agentúre DPA to dnes povedala bulharská prokurátorka.

slovakia

left justify in out

Päťdňová lehota na podanie odvolania voči súdnemu rozhodnutiu o vydaní vypršala, čo umožní odovzdať Bulhara na trestné stíhanie v Rakúsku, citovala DPA Liliju Ilievovú z prokuratúry v meste Montana na severozápade Bulharska. K vydaniu podľa nej dôjde do desiatich dní.

 

Bulharské orgány obviňujú zadržaného vodiča z toho, že chladiarenské vozidlo, v ktorom sa zatvorení utečenci podľa všetkého zadusili, riadil aspoň na časti cesty z Maďarska do Rakúska. Podľa prokuratúry sa musí zodpovedať z účasti na činnosti skupiny prevádzačov a zabitia z nedbanlivosti v 71 prípadoch. Viacerí podozriví v prípade sú vo väzbe v Maďarsku.

 

Vozidlo našli 28. augusta opustené na diaľnici asi 50 kilometrov južne od Viedne. Vyšetrovanie viedlo k zatknutiu siedmich podozrivých v Bulharsku a Maďarsku.

Podľa rakúskych vyšetrovateľov sa utečenci zadusili skôr počas cesty v Maďarsku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies