Bugár: Exprezident Kováč bol významným protipólom vtedajšieho režimu

NETKY.SK • 6 Október 2016, 07:39 • 2 min
Bugár: Exprezident Kováč bol významným protipólom vtedajšieho režimu

BRATISLAVA – Exprezident Michal Kováč sa stal počas svojho pôsobenia vo funkcii významným protipólom vtedajšieho režimu, uviedol predseda koaličnej strany Most-Híd Béla Bugár. M. Kováč dnes zomrel na zlyhanie srdca vo veku 86 rokov.

slovakia

left justify in out

Bugár tvrdí, že mal možnosť sledovať Kováčovu politickú kariéru zblízka. "Chcem vyjadriť úprimnú sústrasť rodine a blízkym," napísal Bugár na sociálnej sieti Facebook.

 

"Spomínam si, ako chodieval na nedeľné bohoslužby do kostola v bratislavskom Lamači, kde som býval. Mal vždy moje sympatie," napísal na Facebooku Richard Vašečka, predseda poslaneckého klubu OĽaNO-NOVA. Mal tak možnosť spoznať ho aj v inej ako politickej rovine.

 

Kováč bol významnou kapitolou súčasnej histórie Slovenska, myslí si predsedníčka poslaneckého klubu SaS Natália Blahová. "Hodiny, ktoré mu odtikávali contdown neriadil Mečiar, riadime ich my, ktorí budeme pamätať. Česť jeho pamiatke," napísala na sociálnej sieti.

 

Šéf Sme rodina Boris Kollár si Kováča pamätá ešte ako ministra financií, ktorý sa stal prezidentom a nebojácne sa postavil vtedajšiemu premiérovi Vladimírovi Mečiarovi. "Naposledy som ho stretol v cukrárničke, kde rád chodieval. Pozdravili sme sa a zaželal som mu všetko dobré. Už bolo vidieť, že veľmi trpí," uviedol Kollár s tým, že si ho vždy veľmi vážil.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies