Strhujúce svedectvo tínedžera, ktorému sa podarilo zmeniť svoju budúcnosť

NETKY.SK • 3 November 2020, 06:36 • 2 min
Strhujúce svedectvo tínedžera, ktorému sa podarilo zmeniť svoju budúcnosť

Je to ako začarovaný kruh. Rodinné prostredie ovplyvňuje človeka nielen vo fáze detstva, prenasleduje ho aj v dospelosti.

slovakia

left justify in out

Matka sa nedokázala vzdať toxického vzťahu s otcom, a tak dcéra, neuvedomujúc si nasledovanie zlého príkladu, ako žena vyhľadá podobný typ muža.
Hlava rodiny trpela sklonom k násiliu a nejakým druhom závislosti, vďaka čomu sa syn ako muž bude musieť podrobiť tvrdej skúške - zistí, či správanie podedil viac alebo menej.

 

Nie vždy
Samozrejme, nie vždy to tak je a ani to neznamená, že neexistuje nádej na prelomenie. Chce to však jednu konkrétnu ingredienciu. Jej pôsobením sa aj z trpiaceho dieťaťa môže stať šťastný dospelý. Chce to lásku.

 

Porušený sľub
Videl zlo v rodine a nenávidel to. Počul krik a prisahal si, že on bude iný. Nakoniec však nevhodné prostredie strhlo aj jeho a rútil sa priamo do pekla.
 

„Bol som vychovaný v "zlomenej" domácnosti. Drogy, alkohol a fyzické zneužívanie boli bežnými vecami. Netrvalo dlho a začal som sa pripodobňovať tomu, čo som každý deň vídaval doma. Kým som sa stihol spamätať, chodil som po nociach popíjať a kradol som drogy z tajných zásob svojho nevlastného otca, či už na predaj alebo konzumáciu. Pamätám si, ako som jedno ráno o 7.00 kráčal domov, aby som sa pripravil do školy po noci plnej pitia a drogovania. Pozrel som sa do zrkadla a bol som nespokojný s osobou, ktorá na mňa z neho hľadela. Stal som sa niekým, kým som tak dlho opovrhoval — niekým, kým som si sľuboval, že nikdy nebudem. Netrvalo dlho a začal som si to ospravedlňovať. Presviedčal som samého seba, že som bol predurčený stať sa takouto osobou."

 

img

 

Malé mesto
Veď koniec koncov žil v malom meste a tam sa vraj nedá nič iné robiť. Anjel z neho nebude, to je predsa jasné - tak si to aspoň nahováral pre pokoj svedomia.
Našťastie, svetlom v tme bola jeho stará mama. Tá, prirodzene, vnímala vnukovu závislosť, ale i tak sa za neho modlila a pozývala ho do cirkvi.
„Moja stará mama ma neustále pozývala do kostola. Niektoré víkendy som sa podvolil a ubezpečil som sa, že som dostatočne triezvy alebo že som to predošlú noc až tak neprehnal."

 

Úžasný plán
Jeho príbeh sa skončil šťastne, čo je nádej pre každého, kto si všíma všadeprítomné nešťastie. Ako som už písala, chce to lásku a inak to nebolo ani v jeho prípade. Prečo sa najskôr musel dostať do problému a prečo si pretrpel extrémne zneužívanie, to neviem. Ale podarilo sa mu prelomiť budúcnosť, aká by ho čakala.
 

„Doma sa situácia zhoršovala a zneužívanie sa zmenilo z mierneho na extrémne. Keď sa na to pozriem spätne, je úžasné vidieť, ako Boh precízne naplánoval časový sled udalostí. Láska mojej starej mamy spoločne s jej schopnosťou povzniesť sa nad moje chyby ma priviedli k rodine, ktorá bola ochotná ma prijať ako vlastného. Dali šancu problémovému tínedžerovi. Cez ich lásku a prijatie som bol schopný vidieť Kristovu lásku ku mne. Práve vďaka tejto láske som dnes iným, zmeneným mužom. Mužom s nádherným manželstvom a deťmi, ktoré budú vychovávané s poznaním lásky, o ktorej som ja kedysi netušil."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies