Budúca česká vláda neplánuje prijatie eura

NETKY.SK • 11 Máj 2018, 19:04 • 2 min
Budúca česká vláda neplánuje prijatie eura

PRAHA - Budúca česká vláda neplánuje prijatie eura. Nová česká vláda, ktorej vytvorenie sa blíži ku koncu, neplánuje vstup do eurozóny. Vyplýva to z návrhu koaličnej zmluvy medzi hnutím ANO s Českou stranou sociálnodemokratickou (ČSSD), ktorý citovali české médiá.

slovakia

left justify in out

"Vláda v tomto legislatúrnom období nepočíta so zavedením eura," uvádza sa v návrhu. "Vstup do eurozóny nie je v našom záujme," povedal v rozhovore pre české Hospodárske noviny aktuálny premiér v demisii a s najväčšou pravdepodobnosťou aj budúci premiér Andrej Babiš.

 

"Možno je v záujme mojej bývalej firmy. Som však politikom a presadzujem záujmy Českej republiky, nie mojich bývalých firiem," povedal Babiš, ktorý kedysi zdôvodňoval svoje odmietanie spoločnej meny gréckymi dlhmi.

 

Budúca česká vláda by mala byť menšinová, koalíciu ANO a ČSSD má tolerovať Komunistická strana Čiech a Moravy (KSČM). Sociálni demokrati ešte musia vznik vlády potvrdiť vo vnútrostraníckom referende.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies