Bubeník sa na latke priblížil k osobnému rekordu, zameria sa na halové MS

NETKY.SK • 5 Február 2016, 13:59 • 2 min
Bubeník sa na latke priblížil k osobnému rekordu, zameria sa na halové MS

BANSKÁ BYSTRICA - Matúš Bubeník sa predstavil divákom na 22. ročníku Banskobystrickej latky prvýkrát v domácom drese. Dvadsaťpäťročný výškar v drese miestnej Dukly prekonal 230 cm a siahal aj po limite na halové majstrovstvá sveta v Portlande (233 cm). Ten mu síce odolal, no Bubeník verí, že na šampionáte nebude chýbať.

slovakia

left justify in out

Za svoj výkon si vyslúžil piate miesto a len o centimeter zaostal za svojím osobným rekordom. "Som spokojný, bol to pekný výkon, iba ma mrzí, že som nemohol pokračovať ďalej s chalanmi. No 230 je super na začiatok sezóny. Viem, že mám aj na 233 a bolo by dobré, keby sa mi to podarilo tu. No musím zabojovať neskôr. Pozitívne je, že tie pokusy boli vysoko. Pri druhom som sa dotkol rukou, inak si myslím, že by som tam vyletel. Dúfam, že slovenský rekord a limit na halové MS ešte stihnem," povedal.

 

Jeho snahu ocenili aj diváci, ktorí ho už brali ako "svojho". "Atmosféra je tu skvelá ako vždy. Cítil som veľkú podporu od divákov, za čo im ďakujem. Vidieť, že vedia, že som tu už domáci, teda člen Dukly. Myslím si, že ma prijali a bolo to veľmi vrelé. Chcel som sa im odmeniť dobrým výkonom. No nabudúce to už musím skočiť," povedal.

 

Na prekonanie limitu bude mať ešte minimálne tri pokusy. Medzitým si však musí splniť aj školské povinnosti. Čakajú ho totiž štátnice v obore športový manažment. "Myslím si, že to mám naštartované dobre, toto boli iba moje druhé preteky v sezóne. Teraz pokračujem v Tour v Třinci. Potom si dám asi štrnásťdňovú pauzu, keďže musím skončiť školu, mám štátnice. Po nich ma čaká míting v Nemecku a majstrovstvá republiky. Takže mám ešte tri pokusy," uviedol pre TASR.

 

Ak by nevyšli HMS, zameria sa na vrchol tohto roka. "Cieľ na leto je jasný - olympiáda. Chcel by som držať krok so svetovou špičkou a zabojovať tam o finále," uviedol Bubeník, ktorý splnil limit do Ria ešte vlani na MSR

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies