BSK sa aktívne zapojí do Kultúrneho leta a Hradných slávností

NETKY.SK • 16 Jún 2011, 07:08 • 2 min
BSK sa aktívne zapojí do Kultúrneho leta a Hradných slávností

BSK sa aktívne zapojí do Kultúrneho leta a Hradných slávností

slovakia

left justify in out

img

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) prichádza s projektom Živé ulice Bratislavy, ktorým chce do mesta vtiahnuť všetko, čo reprezentuje kultúru regiónu. Do festivalových aktivít od 17. júna do 11. septembra v rámci Kultúrneho leta a Hradných slávností sa BSK aktívne zapojí po prvý raz vlastným programom.
      Do pôsobnosti kraja patria napríklad divadlá Aréna, Astorka Korzo 90, Ludus a Bábkové divadlo, ako aj konzervatóriá. Festival celkovo ponúkne v tomto roku 22 scén, 167 podujatí a viac ako 3000 účinkujúcich z 20 krajín. "Prichádzame s projektom Živé ulice Bratislavy, ktorým chceme do ulíc vtiahnuť všetko, čo reprezentuje kraj, jeho zvyky, tradície i moderné spôsoby prezentácie umenia, športu a iných aktivít, ktoré zapadajú do kontextu Kultúrneho leta," priblížil predseda BSK Pavol Frešo.
      Novinkou podľa primátora Bratislavy Milana Ftáčnika je, že počas festivalu predstavia svoje kultúrne dedičstvo aj iné krajiny. Bude to napríklad Poľsko, ktoré bude svoju kultúru prezentovať pri príležitosti preberania Predsedníctva v EÚ počas podujatia Poľský žúr. Pripravené sú aj Dni Francúzska či Dni Japonska. Novinkou je aj prvý ročník Bratislava Street Art Festivalu, ktorý sa uskutoční v uličkách Starého Mesta v dňoch 23. až 25. júna. Návštevníci sa môžu tešiť aj na Dni majstrov ÚĽUV-u, ktoré ponúknu slovenský folklór, ale i Letné shakespearovské slávnosti, Bažant kinematograf či festival Viva Musica. Oproti festivalom, ktorých úroveň dosahuje európsku kvalitu, sa tento rok v Botanickej záhrade predstaví aj najmenšia scéna. Tá bude lemovaná exotickými rastlinami a zaznie na nej klasická hudba.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies