BSK chce sprísniť kontroly pre ťažkotonážne vozidlá

NETKY.SK • 10 Január 2011, 09:22 • 2 min
BSK chce sprísniť kontroly pre ťažkotonážne vozidlá

BSK chce sprísniť kontroly pre ťažkotonážne vozidlá

slovakia

left justify in out

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) ročne investuje nemalé prostriedky do opráv ciest II. a III. triedy, ktoré má v správe. Len na havarijné opravy mostoviek v Malackách, Senci a Tomášove vlani zaplatil zo svojho rozpočtu jeden milión eur. Regionálne cesty však čoraz viac ničia ťažkotonážne nákladné vozidlá, ktoré v snahe skrátiť si cestu alebo vyhnúť sa mýtnemu poplatku na cestách I. triedy používajú vozovky, ktoré nie sú na takéto hmotnosti stavané.
Kraj chce v tomto roku vynaložiť na opravu regionálnych ciest päťnásobne viac financií, než tomu bolo v roku 2010. Čo chce však urobiť pre to, aby tieto peniaze neboli vyhodené do vetra, predseda BSK Pavol Frešo uviedol: „Už sme mali rokovania s krajským policajným riaditeľom a naozaj pôjdeme vážne po tom, že keď raz nejaká cesta bola nastavená na to, že po nej budú jazdiť osobné autá, v najhoršom ávie, tak po nej 20- alebo 40-tonové vozy jazdiť nebudú. Príklad z toho, že sa dozviete, že je skrížený kamión na Pezinskej Babe, kde nemal čo hľadať, lebo je to neprejazdné miesto a dolu je značka - každý o tom vie, každý jeden kamionista - to znamená, že niekto išiel načierno. Jednoducho, to sa musí skončiť, lebo to vyťahuje peniaze z vrecka nás všetkých."
"Pôjdeme tou cestou, že obmedzíme vstupy. Efektívne to musí znamenať menej rozbitých ciest a menej prasknutých stien na domoch, tak ako je to vo Viničnom alebo niekde v okrese Senec,“ povedal pre TASR Frešo.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies