Brusel zmiernil bezpečnostné opatrenia zo Silvestra, krajina je stále v pohotovosti

NETKY.SK • 4 Január 2016, 14:52 • 2 min
Brusel zmiernil bezpečnostné opatrenia zo Silvestra, krajina je stále v pohotovosti

BRUSEL - Belgické úrady dnes zmiernili zvýšené bezpečnostné opatrenia prijaté z obáv, že militanti na Silvestra zaútočia v hlavnom meste Brusel. V krajine však stále platí vysoký stupeň pohotovosti. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Belgické krízové centrum - štátny orgán, ktorý odporúča vláde bezpečnostné opatrenia - dnes oznámilo, že stav pohotovosti ohľadne určitých prípadných cieľov, ako napríklad polícia, armáda a bruselské hlavné námestie, je znížený na dvojku.


Celkový stupeň pohotovosti pred teroristickými útokmi v krajine zostáva na trojke, čo je o stupeň nižšie oproti maximálnemu stupňu pohotovosti. Belgicko je v súčasnosti centrom vyšetrovania parížskych útokov z 13. novembra, pri ktorých bolo zabitých 130 ľudí.


Brusel odvolal tradičný silvestrovský ohňostroj, pretože získal informáciu o údajnom plánovanom útoku v meste. Dvaja z parížskych samovražedných bombových útočníkov, Brahim Abdeslam a Bilal Hadfi, žili v Belgicku a najmenej jeden muž je podozrivý z koordinovania útokov z Belgicka cez mobilný telefón.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies