Brusel žiada vyšetrenie smrti palestínskeho ministra

NETKY.SK • 10 December 2014, 19:43 • 2 min
Brusel žiada vyšetrenie smrti palestínskeho ministra

BRUSEL - Šéfka diplomacie EÚ Federica Mogheriniová v stredu vyzvala na "okamžité" vyšetrenie okolností stredajšieho úmrtia palestínskeho ministra, ktorý prišiel o život počas demonštrácie na okupovanom Západnom brehu.

slovakia

left justify in out

 Podľa talianskej diplomatky existujú správy o "použití prehnanej sily zo strany izraelských orgánov" voči ministrovi zodpovednému za otázku izraelských osád na palestínskych územiach, čo označila za "extrémne znepokojujúce". Nástupkyňa Catherine Ashtonovej zároveň vyzvala "všetky strany na zachovanie maximálneho pokoja v záujme vyhnutia sa všetkým akciám, ktoré by zvýšili napätie" v regióne.

 

Európska únia sa snaží vystupovať ako nestranný sprostredkovateľ dlhé roky neuspešných rozhovorov medzi izraelskými Židmi a palestínskymi moslimami. Opakovane však upozorňuje, že v prípade pokračovania židovskej výstavby na okupovaných palestínskych územiach a následného stroskotania mierových rokovaní s Palestínčanmi bude považovať za vinníka Izrael.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies