Bruce Dickinson z Iron Maiden: Punk bol odpad

NETKY.SK • 26 Jún 2014, 08:49 • 2 min
Bruce Dickinson z Iron Maiden: Punk bol odpad

LONDÝN - Frontman britskej heavymetalovej kapely Iron Maiden Bruce Dickinson vyhlásil, že punk bol odpad.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatpäťročný spevák sa na margo tohto hudobného žánru nelichotivo vyjadril v rozhovore pre britský denník The Guardian. "Punk mali tak veľmi radi, pretože to bol odpad a dôvod, prečo mali tak veľmi radi odpad, bol, že ho dokázali kontrolovať. Mohli o sebe povedať, že sú punkáči a že sa môžu všetkým vysmievať. Polovica tých punkových detí sa smiala umeniu, ale všetci by radi boli v heavymetalovej kapele obklopenej porno hviezdami," povedal spevák.

 

Kapelu Iron Maiden založil v roku 1975 basgitarista a skladateľ Steve Harris. V roku 1980 debutovala eponymným albumom. Odvtedy uviedla na trh ďalších 14 štúdioviek, zatiaľ poslednou je nahrávka The Final Frontier (2010). Okrem spomínaných Dickinsona a Harrisa v kapele pôsobia aj Dave Murray (gitara), Adrian Smith (gitara, sprievodné vokály), Janick Gers (gitara) a Nicko McBrain (bicie). Skupina má na konte Brit Award, Grammy či Ivor Novello Award. Na celom svete predala viac ako 85 miliónov kópií albumov a je jednou z najvýznamnejších heavymetalových kapiel v hudobných dejinách. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies