Britský zdravotník zabil dvoch pacientov inzulínom, dostal doživotie

NETKY.SK • 19 Máj 2015, 14:41 • 2 min
Britský zdravotník zabil dvoch pacientov inzulínom, dostal doživotie

LONDÝN - Britského zdravotníka odsúdili dnes na doživotie po tom, ako ho usvedčili z použitia inzulínu pri zavraždení dvoch pacientov, oznámila agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Zdravotník Victorino Chua (49) bol uznaný za vinného aj z pokusu o otrávenie 20 ďalších pacientov v nemocnici Stepping Hill Hospital v anglickom meste Stockport neďaleko Manchestru.

 

Súd mu vzhľadom na závažnosť týchto zločinov, spáchaných v roku 2011, vymeral doživotný trest odňatia slobody. O prípadné podmienečné prepustenie bude môcť požiadať, až keď si odslúži minimálne 35 rokov väzenia.

 

Polícia zistila, že Chua tajne vstrekoval inzulín do vreciek a fliaš s fyziologickým roztokom, ktoré potom iné, nič netušiace zdravotné sestry podávali pacientom.

 

Väčšina z postihnutých pacientov sa z predávkovania inzulínom zotavila. Dvaja však zomreli a tretí utrpel poškodenie mozgu.

 

Podľa prokuratúry si odsúdený zdravotník - otec dvoch detí - na pacientoch ventiloval vlastné životné frustrácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies