Britský princ Charles je na súkromnej návšteve Sedmohradska

NETKY.SK • 8 Jún 2012, 06:48 • 2 min
Britský princ Charles je na súkromnej návšteve Sedmohradska

Britský princ Charles je na súkromnej návšteve Sedmohradska - Politika Britský princ Charles v týchto dňoch oddychuje na jednom zo svojich najobľúbenejších miest, v rumunskom Sedmohradsku, kam prišiel hneď po oslavách diamantového výročia vládnutia kráľov

slovakia

left justify in out

img

Britský princ Charles v týchto dňoch oddychuje na jednom zo svojich najobľúbenejších miest, v rumunskom Sedmohradsku, kam prišiel hneď po oslavách diamantového výročia vládnutia kráľovnej Alžbety II. 
      Charles pricestoval už v stredu na súkromnú návštevu mesta Targu Mures, ktoré sa nachádza v samotnom srdci Sedmohradska, približne 160 kilometrov južne od miesta, kde sa odohráva slávny román Dracula z roku 1897 írskeho spisovateľa Brama Stokera. Autor vytvoril postavu Draculu na základe krutého valašského kniežaťa Vlada Narážača, ktorého princ Charles označuje za svojho vzdialeného príbuzného.
      Rumunské televízie dnes zverejnili zábery, ako Charles máva miestnym obyvateľom v malebnej dedine Miclosoara, kde občas býva. Miestni Rumuni uviedli, že Charles si prišiel odpočinúť po britských oslavách 60. výročia panovania svojej matky. Princ vlastní v Sedmohradsku pozemok s nehnuteľnosťami a podporuje tam tradičné poľnohospodárske metódy. Sedmohradsko pritom nazýva "klenot v rumunskej korune". Jeho mladší syn princ Harry tam napríklad strávil Veľkú noc.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies