Prípad nezvestnej Maddie: Rodičia majú novú nádej!

NETKY.SK • 13 Marec 2017, 06:52 • 2 min
Prípad nezvestnej Maddie: Rodičia majú novú nádej!

LONDÝN - Britská polícia vyšetrujúca zmiznutie Madeleine McCannovej dostala 85.000 libier (97.500 eur) na predĺženie pátrania o ďalších šesť mesiacov. Informoval o tom v nedeľu denník Telegraph. Rodičia dievčatka vyhlásili, že sú ministerstvu vnútra "neuveriteľne vďační" za predĺženie vyšetrovania a aj Metropolitnej polícii za jej prácu.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo vnútra poskytlo 85.000 libier na pokrytie "pracovných nákladov", ktoré si vyžiada pokračovanie vyšetrovania, známeho ako Operácia Grange, od apríla do septembra tohto roka.

 

Zmiznutie dievčatka je záhadou už takmer desať rokov.

 

Madeleine zmizla ako trojročná z dovolenkového apartmánu svojej rodiny v portugalskom letovisku Praia da Luz v máji 2007. Jej rodičia v tom čase večerali s priateľmi v neďalekej reštaurácii.

 

Rodičia Kate a Gerry McCannovci, z obce Rothley v anglickom grófstve Leicestershire, sa zaprisahali, že sa "nikdy nevzdajú" nádeje, že svoju dcéru raz nájdu.

 

Od roku 2011 pomáha pri pátraní po Madeleine aj Metropolitná polícia známa ako Scotland Yard. Jej príslušníci v roku 2014 často letovisko navštevovali.

 

V blízkosti miesta, z ktorého malá Madeleine zmizla, sa nachádzala jedna osoba a polícia sa s ňou chce rozprávať. Po tejto osobe je vyhlásené medzinárodné pátranie, uviedol denník Telegraph. Polícia a rodina sa odmietli vyjadriť v správe o tomto podozrivom.

 

Hovorkyňa ministerstva vnútra uviedla: "Ministerstvo po žiadosti Metropolitnej polície o finančný príspevok z mimoriadneho fondu potvrdilo, že na pracovné náklady tohto vyšetrovania v období od 1. apríla do septembra 2017 pôjde 85.000 libier."

 

"Tak ako pri všetkých žiadostiach aj v tomto prípade sa požadované financie skúmali a starostlivo zvažovali, až potom boli pridelené," dodala hovorkyňa.

 

Dosiaľ sa na Operáciu Grange minulo celkovo 11,1 milióna libier (12,72 milióna eur).

 

Najnovšiu dotáciu schválila premiérka Theresa Mayová, ktorá sa s McCannovcami stretla niekoľkokrát ešte ako ministerka vnútra, pripomenul denník Telegraph.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies