Britský oscarový scenárista pripravil už predlohu filmu o Nikim Laudovi

NETKY.SK • 29 Apríl 2011, 07:36 • 2 min
Britský oscarový scenárista pripravil už predlohu filmu o Nikim Laudovi

Britský oscarový scenárista pripravil už predlohu filmu o Nikim Laudovi

slovakia

left justify in out

img

Fanúšikovia hraných filmov z motoristického prostredia sa môžu tešiť na pripravovaný projekt o  niekdajšom svetovom šampiónovi Formuly 1 - Rakúšanovi Nikim Laudovi.
      Scenár snímky už pripravil renomovaný autor Peter Morgan, ktorý napísal aj predlohu cenami ovenčenej snímky Kráľovná o britskej panovníčke Alžbete II. Teraz sa začne hľadanie typologicky vhodných hercov, režiséra a producenta.
      Samotný Niki Lauda projekt podporuje a dokonca sa spolupodieľal na vzniku scenára.
      Ako si bývalý špičkový pretekár dnes zavtipkoval na vlastný účet vo vysielaní rozhlasovej stanice Ö3, všetci, ktorí sa mu podobajú, majú spálené pravé ucho a v priebehu dvoch rokov dovŕšia 25-26 rokov života, sa môžu uchádzať o stvárnenie hlavnej postavy v pripravovanej snímke.
      V centre filmového príbehu by nemala byť celoživotná dráha Nikiho Laudu, ale predovšetkým jeho dramatický súboj o prvenstvo v ročníku 1976 s britským pilotom F1 Jamesom Huntom. Po dramatickej nehode na nemeckom okruhu Nürburgring, po ktorej prišiel Lauda nielen o vedenie v šampionáte, ale aj o pravé ucho, sa o šesť týždňov neskôr už opäť posadil za volant svojho tátoša. V posledných pretekoch sezóny - Veľkej cene Japonska - však napokon vzdal a tak sa z víťazstva tešil jeho rival.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies