Britský mediálny magnát Alan Sugar vystúpil z Labouristickej strany

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 16:10 • 2 min
Britský mediálny magnát Alan Sugar vystúpil z Labouristickej strany

LONDÝN - Britský mediálny magnát Alan Sugar vystúpil z Labouristickej strany. Za dôvod svojho kroku označil "negatívnu politiku" labouristov voči podnikaniu, oznámila dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

 "Za uplynulý rok som stratil dôveru v túto stranu vzhľadom na jej negatívnu podnikateľskú politiku a všeobecné koncepcie namierené voči tejto činnosti, ktoré mali v úmysle zaviesť v prípade svojho zvolenia," uviedol Sugar.
     

"Svoje názory som niekoľkokrát predstavil najvyššie postaveným činiteľom strany," zdôraznil Sugar, ktorý v minulosti pôsobil ako poradca labouristov v otázkach podnikania. Momentálne má na stanici BBC šou The Apprentice.
     

Sugar (68), zakladateľ spoločnosti Amstrad, podľa vlastných slov hodlá zostať v Snemovni lordov, hornej komore britského parlamentu, kde chce "reprezentovať záujmy podnikateľskej sféry a obchodu v Spojenom kráľovstve".
     

Labouristi v minulotýždňových parlamentných voľbách zaostali za konkurenčnými konzervatívcami, ktorí neočakávane získali jasnú väčšinu hlasov. V dôsledku volebnej porážky odstúpil i líder Labouristickej strany Ed Miliband.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies