Britské lietadlo narazilo na letisku v Johannesburgu krídlom do budovy

NETKY.SK • 23 December 2013, 06:42 • 2 min
Britské lietadlo narazilo na letisku v Johannesburgu krídlom do budovy

LONDÝN/JOHANNESBURG - Lietadlo spoločnosti British Airways smerujúce do Londýna narazilo v noci nadnes krídlom do budovy na Medzinárodnom letisku Olivera Tamba, ležiacom neďaleko Johannesburgu v Juhoafrickej republike.

slovakia

left justify in out

Cestujúci prostredníctvom siete Twitter informovali, že pri nehode nikto neutrpel zranenia, uviedla stránka britského denníka The Telegraph. Na záberoch zverejnených tiež na Twitteri je vidieť, že pravé krídlo lietadla sa zaborilo do tehlového domu stojaceho neďaleko štartovacej dráhy.

Hovorkyňa letiska potvrdila, že lietadlo bolo poškodené a nebude pokračovať v lete. O prípadných zraneniach však nemala žiadne informácie. Všetkých cestujúcich odviezli na noc do hotela, dodala.

Spoločnosť British Airways vo vyhlásení uviedla, že  jej Boeing 747 bol poškodený pri rolovaní na letisku pri Johannesburgu. Na vyšetrovaní príčin nehody sa podieľa Úrad pre civilné letectvo Juhoafrickej republiky (SACAA).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies