Britské letiská na žiadosť USA sprísňujú bezpečnosť!

NETKY.SK • 3 Júl 2014, 13:29 • 2 min
Britské letiská na žiadosť USA sprísňujú bezpečnosť!

LONDÝN - Británia posilnila bezpečnostné opatrenia na letiskách po oznámení amerických bezpečnostných služieb, že al-Kájda v Sýrii a Jemene vyrába bomby, ktoré by mohli byť prepašované na palubu lietadiel.

slovakia

left justify in out

Spojené štáty v tejto súvilosti požiadali zámorské letiská prevádzkujúce lety do USA, aby sprísnili bezpečnosť. „Rozhodli sme sa posilniť naše opatrenia. Väčšina pasažierov nepocíti výraznejšie zdržania,“ píše sa vo vyhlásení britského ministerstva dopravy. Vyhlásenie nekonkretizovalo, aké opatrenia vstúpia do platnosti.

 

Americké bezpečnostné služby informovali, že výrobcovia bômb z Frontu al-Nusrá v Sýrii a z al-Kájdy na Arabskom polostrove vyvíjajú nálože, ktoré sa nedajú zachytiť detektormi na letiskách. To vyvoláva obavy, že teroristi by mohli takéto výbušniny použiť v lietadlách smerujúcich do alebo z USA. Využiť by na to mohli pasažierov s západnými pasmi, ktorí absolvovali teroristický výcvik alebo výučbu v moslimských krajinách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies