Britská polícia údajne kryla sexuálne zneužívanie detí vplyvnými politikmi

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 07:39 • 2 min
Britská polícia údajne kryla sexuálne zneužívanie detí vplyvnými politikmi

LONDÝN - Dozorný orgán britskej polície začal dnes vyšetrovať podozrenia o tom, že Metropolitná polícia v Londýne zatajovala informácie o vážnom sexuálnom zneužívaní detí, pretože sa ho údajne mali dopustiť "prominentné osoby" vrátane politikov a vplyvných policajtov. Informácie priniesla dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií britskej nezávislej policajnej komisie (IPCC) sa vyšetrovatelia budú zaoberať 14 prípadmi, v ktorých existuje podozrenie z "korupcie na Metropolitnej policajnej službe v súvislosti s trestnými činmi sexuálneho zneužívania detí", ktoré sa mali udiať od 70. rokov 20. storočia.

 

Zástupkyňa šéfa IPCC Sarah Greenová uviedla, že obvinenia sa týkajú starších prípadov údajného korupčného správania sa polície v Londýne, pričom ide o "vysokú úroveň korupcie závažného charakteru".

 

"Obvinenia tohto druhu vzbudzujú hlboké znepokojenie a rada by som ubezpečila ľudí ..., že vyšetrovanie je dôsledné a rozsiahle," informovala Greenová. Londýnska Metropolitná polícia údajne zlyhala pri preverovaní spisu, ktorý našli na adrese jedného z pedofilov. Dokument obsahoval zoznam "niekoľkých vysoko postavených jednotlivcov (vojenskí policajti a vysokí policajní dôstojníci) zapojených do pedofilného gangu".

 

Ostatné obvinenia sa týkajú štátnych zamestnancov, ktorí mali údajne ukončiť vyšetrovanie vzhľadom na to, že "policajti mali príliš blízko k vplyvným osobnostiam". Príslušníci polície údajne pozmenili aj výpoveď jednej z obetí sexuálneho zneužívania tak, aby z nej vynechali meno vysoko postaveného politika.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies