Britská centrálna banka ponechala hlavnú úrokovú sadzbu nezmenenú

NETKY.SK • 16 Marec 2017, 16:07 • 2 min
Britská centrálna banka ponechala hlavnú úrokovú sadzbu nezmenenú

LONDÝN - Britská centrálna banka dnes ponechala hlavnú úrokovú sadzbu nezmenenú, prvýkrát za osem mesiacov sa však stalo, že rozhodnutie nebolo jednohlasné.

slovakia

left justify in out

Menová rada Bank of England (BoE) rozhodla o ponechaní hlavnej úrokovej sadzby na historickom minime 0,25 % v pomere hlasov 8 ku 1. Členka rady Kristin Forbesová hlasovala za zvýšenie úrokovej sadzby, a to o 25 bázických bodov. Jej nesúhlas s ponechaním sadzby na doterajšej úrovni však nebude mať na ďalšie rozhodovanie vo vedení banky výraznejší vplyv, nakoľko Forbesová radu koncom júna opustí. Podľa ďalších ôsmich členov menovej rady BoE je súčasná menová politika banky adekvátna.

 

Britská centrálna banka zároveň ponechala nezmenený aj program nákupu aktív, a to na úrovni 435 miliárd libier (499,58 miliardy eur). BoE okrem toho naznačila, že k zredukovaniu tohto programu dôjde až potom, ako sa úrokové sadzby dostanú na 2 %.

 

(1 EUR = 0,87073 GBP)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies