Británia vyslala stíhačky k pakistanskému lietadlu mieriacemu do Londýna

NETKY.SK • 8 Február 2017, 06:51 • 2 min
Británia vyslala stíhačky k pakistanskému lietadlu mieriacemu do Londýna

LONDÝN - Britské vzdušné sily vyslali dnes popoludní stíhačky k civilnému dopravnému lietadlu, ktoré smerovalo z pakistanského Láhauru do Londýna.

slovakia

left justify in out

Stroj spoločnosti Pakistan International Airlines vzhľadom na prítomnosť "rušivého cestujúceho" taktiež odklonili a namiesto londýnskeho letiska Heathrow pristálo na letisku Stansted severovýchodne od britskej metropoly. Podľa vyhlásenia vzdušných síl stíhačky typu Typhoon vzlietli zo základne na východe Anglicka, pričom uvedené lietadlo "zachytili a bezpečne eskortovali" na cieľové letisko.

 

Polícia anglického grófstva Essex uviedla, že jej príslušníci po pristátí lietadla hovorili s ľuďmi na palube, pričom prevádzka letiska Stansted nebola prerušená. Podľa vyjadrenia polície nebol predpoklad, že by mohol mať tento incident charakter únosu alebo teroristického činu. Polícia v Londýne neskôr oznámila, že pre podozrenie z podvodov zatkli nemenovaného 52-ročného pasažiera.

 

K zadržaniu tohto muža malo dôjsť pôvodne po pristátí na londýnskom letisku Heathrow. Oficiálne zdroje neuviedli, či bol zároveň osobou označenou za "rušivého cestujúceho", upozornili však, že voči nemu nebolo vznesené takéto obvinenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies