Británia už nepatrí medzi top destinácie pre investície

NETKY.SK • 17 Október 2016, 11:54 • 2 min
Británia už nepatrí medzi top destinácie pre investície

LONDÝN - Británia po rozhodnutí o odchode z Európskej únie stratila postavenie jednej z piatich hlavných destinácií vo svete pre investície.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z prieskumu poradenskej firmy Ernst & Young ( EY), ktorého výsledky zverejnila v pondelok. V správe, ktorú publikuje dvakrát ročne, EY uviedla, že neistoty súvisiace s odhlasovaním brexitu odrádzajú potenciálnych investorov, predovšetkým z Európy, pri plánovaní investícií vo Veľkej Británii. V rebríčku EY je Británia teraz siedmou najdôležitejšou destináciou investícií v najbližšom roku za USA, Čínou, Nemeckom, Kanadou, Francúzskom a Japonskom. Podľa aprílového prieskumu bola Británia na druhom mieste.


Steve Krouskos z EY povedal, že hlavne tesne po britskom referende z 23. júna nastala okamžitá reakcia, ale verí, že postavenie Británie sa zlepší do najbližšieho prieskumu, ktorý sa uskutoční o šesť mesiacov. "Z dlhodobejšieho hľadiska očakávame, že Veľká Británia sa vráti na popredné miesto v oblasti fúzií a akvizícií," konštatoval Krouskos.


Transakcie v Británii od odhlasovania brexitu neustali. Bez zahrnutia sektora realít sa v krajine odvtedy investovalo 88 mld. USD, uviedla EY. Je to na podobnej úrovni ako v rokoch 2013 a 2014, hoci je to menej ako v rovnakom období minulého roka, kedy investície v krajine dosiahli 255 mld. USD. Minuloročnú sumu však zvýšila megafúzia pivovarníckych spoločností SAB Miller a Anheuser Busch InBev. Británia zostáva medzi šéfmi firiem v USA treťou najvyhľadávanejšou krajinou pre investície. USA sa pritom zvyčajne podieľajú na zhruba 40 percentách globálnej aktivity v rámci fúzií a akvizícií.

(1 EUR = 1,1002 USD)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies