Británia si pripomína piate výročie útokov na londýnske metro

NETKY.SK • 8 Júl 2010, 07:11 • 2 min
Británia si pripomína piate výročie útokov na londýnske metro

Británia si pripomína piate výročie útokov na londýnske metro

slovakia

left justify in out

Británia si dnes pripomenula piate výročie teroristických útokov na londýnsky dopravný systém, ktoré si vyžiadali 52 ľudských životov a okolo 700 zranených.
      Rodiny niektorých obetí rozhorčila skutočnosť, že sa nekonajú žiadne oficiálne podujatia. Podľa britských úradov si oficiálne ceremónie neželali rodinní príslušníci viacerých obetí.
      Na slávnostnom kladení vencov pri pamätníku v Hyde Parku sa osobne nezúčastní premiér David Cameron ani starosta Londýna Boris Johnson. V mene oboch politikov len položia vence na pamiatku zabitých.
      K sérii koordinovaných samovražedných útokov na londýnsky dopravný systém došlo 7. júla 2005 v čase rannej dopravnej špičky. Štyria moslimskí atentátnici v priebehu hodiny odpálili nálože v troch súpravách metra a v poschodovom autobuse. Malo ísť o pomstu za angažovanie sa Británie vo vojne v Iraku.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies