Británia po útoku na Charlie Hebdo zvyšuje bezpečnostné opatrenia na hraniciach

NETKY.SK • 8 Január 2015, 13:35 • 2 min
Británia po útoku na Charlie Hebdo zvyšuje bezpečnostné opatrenia na hraniciach

LONDÝN - Britská vláda zvýšila dnes bezpečnostné opatrenia na svojich hraniciach vrátane prístavov a stanovíšť, ktoré prevádzkuje na území Francúzska. Ide o reakciu na stredajší útok na satirický týždenník Charlie Hebdo v Paríži, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na britské vládne zdroje.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa britského premiéra Davida Camerona spresnila, že mimoriadne bezpečnostné opatrenia neboli založené na konkrétnych informáciách od tajných služieb. Británia doposiaľ neplánuje zvýšiť ani úroveň teroristickej hrozby v krajine, ktorá je v súčasnosti na druhom stupni.

 

"Preventívne sme sprísnili bezpečnosť na hraniciach," uviedla hovorkyňa reportérom. "Napríklad v prístavoch prejdú ľudia sprísnenými prehliadkami nákladných i osobných vozidiel, náklad sa bude trochu dôkladnejšie prezerať a zaznamenajú aj zvýšenú viditeľnú prítomnosť," spresnila.

 

Opatrenia sa týkajú napríklad britských kontrolných stanovíšť vo francúzskom prístave Calais a v termináli Eurostar v Paríži s tým, že Británia vyslala do Francúzska protiteroristického experta, píše Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies