Británia chce silnejší medzinárodný nátlak na Sýriu, vojenský zásah však odmieta

NETKY.SK • 1 August 2011, 14:05 • 2 min
Británia chce silnejší medzinárodný nátlak na Sýriu, vojenský zásah však odmieta

Británia chce silnejší medzinárodný nátlak na Sýriu, vojenský zásah však odmieta

slovakia

left justify in out

img

Británia je za silnejší medzinárodný nátlak - vrátane arabských krajín - na Sýriu kvôli jej zásahom proti demonštrantom, vylučuje však vojenskú intervenciu, povedal dnes britský minister zahraničných vecí William Hague.
      "Chceme ďalšie sankcie... Chceme silnejší všeobecný medzinárodný nátlak. Samozrejme, aby bol efektívny, nemôže to byť len nátlak zo strany západných štátov, ale aj arabských štátov a Turecka," povedal Hague v rozhovore pre britskú spravodajskú stanicu BBC.
            Najmenej 124 ľudí prišlo v nedeľu o život pri najnovších útokoch sýrskej armády proti demonštrantom v meste Hamá, jednom z centier protestov proti režimu prezidenta Bašára Asada, a na ďalších miestach krajiny. Oznámila to agentúra DPA, ktorá sa odvolala na správy sýrskych exilových aktivistov.
      Masové proreformné protesty trvajú v Sýrii od polovice marca. Násilné zásahy voči demonštrantom si podľa správ aktivistov vyžiadali už približne 1600 civilných obetí. O život prišlo aj vyše 350 príslušníkov bezpečnostných síl. Zatknutých bolo viac ako 15.000 ľudí.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies