Británia a Európska únia sa zatiaľ nedohodli

NETKY.SK • 1 Február 2016, 09:35 • 2 min
Británia a Európska únia sa zatiaľ nedohodli

LONDÝN - Predseda Európskej rady Donald Tusk a britský premiér David Cameron zatiaľ nedosiahli dohodu, ktorej cieľom má byť zotrvanie Británie v Európskej únii. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Obaja štátnici sa však dohodli na tom, že ich rozhovory budú pokračovať. Tusk pred oficiálnym sídlom britských premiérov na Downing Street 10 v Londýne novinárom povedal, že dohodu s Britániou sa zatiaľ dosiahnuť nepodarilo.

 

Podľa britského premiéra sa obaja štátnici dohodli na "ďalších 24 hodinách rokovaní", z ktorých by mali vyplynúť návrhy, ktoré budú následne predložené na posúdenie EÚ.

 

Cameron má v úmysle obmedziť sociálne dávky pre migrantov z krajín EÚ, s čím však lídri ostatných 27 členských štátov únie nesúhlasia.

 

Britský premiér určil koncom minulého roka štyri oblasti, v ktorých vyžaduje zmeny vo fungovaní EÚ - konkurencieschopnosť, zvrchovanosť, sociálne zabezpečenie a lepšie hospodárske riadenie - ešte pred vyhlásením dátumu referenda o členstve Spojeného kráľovstva v únii. Cameron prisľúbil usporiadať referendum do konca roka 2017.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies