Brexit k nám prináša prácu: Počet britských firiem na Slovensku rekordne rastie

NETKY.SK • 8 November 2017, 06:00 • 2 min
Brexit k nám prináša prácu: Počet britských firiem na Slovensku rekordne rastie

BRATISLAVA – Počet britských spoločností, ktoré podnikajú na Slovensku, od minulého roka rekordne rastie – o viac ako o tretinu ročne. Podľa analytikov je to dôsledok brexitu.

slovakia

left justify in out

V súčasnosti podniká na Slovensku 1 377 britských spoločností, pričom na konci minulého roka ich bolo 1 018. „Ide o 35-percentný medziročný nárast. Na Slovensku sa od vlaňajška zaregistrovalo takmer 400 nových spoločností," zhodnotila Petra Štěpánová zo spoločnosti Bisnode, ktorá zverejnila tieto údaje. „​Je to najväčšie medziročné zvýšenie za posledných sedem rokov - odkedy naša spoločnosť sleduje počty tamojších podnikateľov na slovenskom trhu. Od toho času ide o 80-percentný nárast,“ dodala.


Obyvatelia Veľkej Británie v júni 2016 odsúhlasili v referende odchod z Európskej únie, no dodnes sa rokovania o podmienkach odchodu výraznejšie nepohli vpred. Podľa analýzy Bisnode sa však britské firmy predsa len začínajú brexitu obávať a v zahraničí si registrujú čoraz viac firiem - Slovensko nevynímajúc. „Slovenská republika, ako aj mnohé ďalšie krajiny, by z brexitu mohli vyťažiť,“ hovorí P. Štěpánová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies