Bratislavský závod Volkswagenu začne vyrábať autá na elektrinu

NETKY.SK • 7 Marec 2013, 11:17 • 2 min
Bratislavský závod Volkswagenu začne vyrábať autá na elektrinu

BRATISLAVA – V bratislavskom závode Volkswagenu sa o pár mesiacov začne sériová výroba malých áut s čisto elektrickým pohonom. Pôjde o mestské vozidlá VW e-up!. Informáciu prinieslo dnešné vydanie denníka Pravda.

slovakia

left justify in out

Okrem toho by mala fabrika v budúcnosti vyrábať aj Touaregy na hybridný pohon s novou technológiou, ktoré by sa nabíjali priamo z elektrickej siete. "Spustenie produkcie Volkswagen e-up! je naplánované na druhú polovicu tohto roka s tým, že momentálne zaškoľujeme stovky zamestnancov, aby zvládli výrobu čisto elektrického vozidla," uviedol pre denník hovorca spoločnosti Volkswagen Slovakia Vladimír Machalík.

Na trh by sa auto malo dostať na budúci rok. "O dobrom postavení bratislavskej fabriky svedčí aj fakt, že v rámci celého koncernu Volkswagen budeme prvou továrňou s výrobou vozidla na čisto elektrický pohon," dodal Machalík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies