Bratislavský Volkswagen chystá znižovanie platov

NETKY.SK • 21 Január 2014, 10:15 • 2 min
Bratislavský Volkswagen chystá znižovanie platov

BRATISLAVA - Jeden z najväčších exportérov a zamestnávateľov na Slovensku chce v tomto roku znížiť platy zamestnancov o 4 %. Bratislavský závod nemeckej automobilky Volkswagen už svoj návrh predostrel odborárom v rámci kolektívneho vyjednávania. Informoval o tom dnes denník Hospodárske noviny (HN).

slovakia

left justify in out

Automobilka podľa HN totiž investuje do modernizácie a zefektívnenia výrobných liniek, a preto plánuje skrátiť pracovný čas zamestnancov. "Žiadame vás, aby ste zhodnotili ekonomickú situáciu v automobilovom sektore a jej vplyv na hospodárenie Volkswagenu Slovakia v budúcnosti, keď sú ohrozené pracovné miesta," píše vedenie firmy vo svojich požiadavkách. Tie majú HN k dispozícii od zamestnanca továrne.

"Kolektívne vyjednávanie prebieha. O výsledkoch budeme informovať po jeho ukončení," reagoval hovorca závodu Vladimír Machalík.

Volkswagen Slovakia k zámeru znížiť platy pristupuje vôbec prvý raz v histórii. Podľa šéfa odborov Zoroslava Smolinského "podnik chce zamestnancom znížiť počet pracovných hodín z ôsmich na šesť". Vysvetľuje, že za tým nestojí pokles zákaziek, ale modernizovanie výrobných liniek a rušenie nadbytočných nedeľných zmien. "Volkswagen v Bratislave prepúšťanie neplánuje," dodáva Smolinský.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies