Bratislavský koncert Yanna Tiersena presunuli do Starej tržnice

NETKY.SK • 5 Február 2015, 16:14 • 2 min
Bratislavský koncert Yanna Tiersena presunuli do Starej tržnice

BRATISLAVA - Bratislavský koncert bretónskeho hudobníka Yanna Tiersena, ktorý sa uskutoční 23. februára, presunuli do Starej tržnice.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťštyriročný autor hudby filmov ako Amélia z Montmartru (2001) či Good Bye Lenin! (2003) mal pôvodne vystúpiť v Ateliéri Babylon. Pre veľký záujem sa organizátori rozhodli zmeniť miesto podujatia. Pôvodné vstupenky na koncert zostávajú v platnosti.

 

Yann Tiersen sa venuje hudbe od detstva, keď sa učil hrať na klavír či husle. Neskôr ho ovplyvnili kapely ako Iggy and the Stooges, Nick Cave and the Bad Seeds či Joy Division. Debutový sólový album La Valse des monstres vydal v roku 1995 a odvtedy ponúkol počiny ako Rue des cascades (1996), Le Phare (1998), L'Absente (2001), Les Retrouvailles (2005), Dust Lane (2010) Skyline (2011) a tento rok aj Infinity. Za hudbu filmu Amélia z Montmartru získal napríklad francúzsku cenu César a za soundtrack snímky Good Bye Lenin! zas Nemeckú filmovú cenu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies