Bratislavská Univerzitná nemocnica sa zatiaľ s Unionom nedohodla

NETKY.SK • 11 Jún 2013, 17:01 • 2 min
Bratislavská Univerzitná nemocnica sa zatiaľ s Unionom nedohodla

BRATISLAVA - Vedenie Univerzitnej nemocnice (UN) Bratislava sa zatiaľ so zdravotnou poisťovňou Union nedohodlo, jej poistenci tak i naďalej dostávajú v tomto zdravotníckom zariadení len neodkladnú zdravotnú starostlivosť.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorkyne UN Bratislava Petry Stano Maťašovskej doterajšie návrhy Unionu neriešia komplexne situáciu a finančne pokrývajú len časť zdravotnej starostlivosti poskytovanú v ich nemocnici. "Na potenciálne riziko vyčerpania polročného finančného limitu vedenie UN Bratislava upozornilo už v marci, aby mala Union zdravotná poisťovňa dostatok času pripraviť návrh, ktorý by zodpovedal reálnym potrebám pacientov Unionu," uviedla Stano Maťašovská. Rokovania podľa jej slov pokračujú aj naďalej, bližšie sa k ním však vyjadrovať nebudú.

Univerzitná nemocnica poskytuje poistencom Unionu od piateho do 30. júna len neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Dôvodom je prečerpanie objemu poskytovanej zdravotnej starostlivosti, ktorý si objednala najmenšia zdravotná poisťovňa na prvý polrok 2013. Pacienti, ktorí boli v spomínanom období objednaní na plánované operácie a vyšetrenia, sú preobjednávaní po tomto termíne, čiže po 30. júni. Odklad operácie sa podľa hovorkyne UN Bratislava týka desiatok poistencov Unionu.

Ako informovala v pondelok hovorkyňa Union zdravotnej poisťovne Judita Smatanová, neodkladná zdravotná starostlivosť pre ich klientov je v UN Bratislava zabezpečená v plnej miere. Union svojim poistencom odporúča neuhrádzať žiadne poplatky. V prípade, že by sa im nedostalo potrebnej zdravotnej starostlivosti, majú sa obrátiť sa na zákaznícke centrum poisťovne, ktoré im zabezpečí starostlivosť či už v UN Bratislava, alebo v inom zdravotníckom zariadení. Smatanová pripomína, že v Bratislavskom kraji majú zmluvy s viac než tisíc zariadeniami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies