Bratislava Staré Mesto bude v najbližších dvoch rokoch rekonštruovať chodníky a cesty

NETKY.SK • 14 September 2016, 14:20 • 2 min
Bratislava Staré Mesto bude v najbližších dvoch rokoch rekonštruovať chodníky a cesty

BRATISLAVA - Bratislavská mestská časť Staré Mesto bude rekonštruovať chodníky a cesty vo svojej správe. Vyplýva to z jej zámeru na čerpanie úveru na rekonštrukcie komunikácií.

slovakia

left justify in out

O úvere budú staromestskí poslanci rozhodovať v utorok 20. septembra na zasadnutí miestneho zastupiteľstva. Ako ďalej agentúru SITA informovala Nora Remiarová z komunikačného oddelenia miestneho úradu, mestská časť Bratislava - Staré Mesto spravuje viac ako 64,5 kilometra komunikácií. Podľa aktuálneho stavu komunikácií by Staré Mesto potrebovalo 23 384 419 eur, aby zrekonštruovalo všetky chodníky, cesty a schody.

 

"Mestská časť získa zo zvýšenia dane z nehnuteľnosti zhruba 400-tisíc eur ročne, tieto peniaze chceme použiť na úpravu verejných priestranstiev a opravu chodníkov a ciest. Keď by sme však každý rok zrekonštruovali cesty a chodníky len za tých 400-tisíc, trvalo by vyše 58 rokov, kým by sme opravili aj poslednú ulicu. Preto sme navrhli riešenie, aby sa väčšia časť ciest a chodníkov v najbližších dvoch rokoch financovala z úveru," povedal starosta Starého Mesta Radoslav Števčík.

 

Výška úveru by mala byť štyri milióny eur, splatnosť desať rokov. Mestská časť by tak za dva roky kompletne zrekonštruovala toľko ciest a chodníkov, koľko by za normálnych okolností opravila za desať rokov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies