Bratislava od pondelka do nedele centrom svetového bowlingu

NETKY.SK • 23 August 2010, 13:21 • 2 min
Bratislava od pondelka do nedele centrom svetového bowlingu

Bratislava od pondelka do nedele centrom svetového bowlingu

slovakia

left justify in out

img

Od pondelka 23. augusta do nedele 29. augusta bude Bowlingové národné centrum v Bratislave dejiskom prestížneho európskeho turnaja jednotlivcov v bowlingu. Turnaj BNC Open je zaradený do seriálu turnajov European Bowling Tour – EBT 2010 ako trinásty v poradí v sezóne 2010. EBT je najväčšia turnajová súťaž jednotlivcov pre hráčov bowlingu v Európe.
      Hráči v jednotlivých turnajoch zbierajú body, ktoré sa im prenášajú do EBT Rankingu a na konci roka, po poslednom turnaji prichádza vyhodnotenie tohto rebríčka. Prvých 16 hráčov v poradí z kategórie mužov a z kategórie žien potom postupuje do EBT Masters. Úspešní hráči v jednotlivých turnajoch nezbierajú len body do celkového poradia, ale majú možnosť získať aj zaujímavé finančné ocenenia. Na BNC Open sa na finančné výhry rozdelí medzi tých najúspešnejších celkovo 40.000€. Prihlásených je už vyše 200 účastníkov z viac než 20 krajín, medzi nimi nechýbajú ani najlepší hráči bowlingového sveta ako napr. trojnásobný celkový víťaz posledných troch ročníkov EBT Osku Palermaa z Fínska alebo hviezda americkej profesionálnej ligy – PBA Tour, Brain Voss z USA.
      Celý turnaj BNC Open je organizovaný pod záštitou Slovenského bowlingového zväzu, pre vedenie a členov ktorého je to v jeho ešte stále krátkej histórii veľký sviatok a obrovská príležitosť zviditeľniť slovenský bowling a samotné Slovensko v tom najlepšom svetle. Kvalifikačné kolá budú prebiehať od pondelka rána 23. augusta až do sobotňajšieho neskorého večera 28. augusta, v nedeľu 29. augusta je na programe finálová časť a po nej vyhodnotenie turnaja.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies