Brankár Király najstarším hráčom v akcii, Storck: Konečne sa dočkal

NETKY.SK • 15 Jún 2016, 08:08 • 2 min
Brankár Király najstarším hráčom v akcii, Storck: Konečne sa dočkal

PARÍŽ - Brankár maďarskej futbalovej reprezentácie Gábor Király sa stal najstarším hráčom, ktorý odohral zápas na európskych šampionátoch. Do utorňajšieho duelu s Rakúskom na EURO 2016 vybehol v tradičných teplákoch vo veku 40 rokov a 71 dní. Doterajším držiteľom rekordu bol Nemec Lothar Matthäus, ktorý v roku 2000 nastúpil do súboja s Portugalskom vo veku 39 rokov a 91 dní.

slovakia

left justify in out

Po záverečnom hvizde mal Király dôvod k spokojnosti. Maďari totiž vo svojom prvom vystúpení na vrcholnom podujatí od MS 1986 v Mexiku zvíťazili 2:0. "Gábor prispel k tomuto triumfu, bol spoľahlivou inštanciou. Dnes sa konečne dočkal odmeny za dlhoročnú tvrdú prácu. Postavil som ho do základnej jedenástky, pretože je skvelý brankár. Nikdy som nerobil rozdiely medzi starými a mladými. V Gáborovom prípade vek nehrá žiadnu úlohu, podľa môjho názoru stále patrí k najlepším gólmanom na svete," citovala agentúra AP slová trénera maďarského tímu Bernda Storcka.

 

Maďari boli počas celého zápasu dôrazní v osobných súbojoch a v druhom polčase po rýchlych kontrách dvakrát udreli. Vedenie im zabezpečil Ádám Szalai, pre ktorého to bol premiérový reprezentačný gól. "Nechcem hovoriť o sebe, toto víťazstvo je dielom celého kolektívu. Všetci sme ťahali za jeden povraz. Na ihrisku sme do bodky splnili trénerove pokyny, dodržali sme stanovenú taktiku." V závere pridal gólovú poistku striedajúci Zoltán Stieber.

 

V rakúskom tábore zavládlo po prehre so susedom sklamanie. "Zápas sme odštartovali veľmi dobre, už v prvej minúte sme sa mohli ujať vedenia, no David Alaba opečiatkoval iba žrď. S pribúdajúcimi minútami sa začala do našej hry vkrádať nervozita. Maďari boli veľmi efektívni, na rozdiel od nás dokázali svoje gólové príležitosti premeniť, čo rozhodlo o našej prehre," poznamenal rakúsky kouč Marcel Koller.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies