Branislav Konrád a Tomáš Mikúš do Olomouca

NETKY.SK • 21 Máj 2015, 14:46 • 2 min
Branislav Konrád a Tomáš Mikúš do Olomouca

OLOMOUC - Brankár Branislav Konrád a útočník Tomáš Mikúš budú v hokejovej sezóne 2015/2016 pôsobiť v českom Olomouci. Obaja Slováci podpísali s extraligovým klubom z Hanej zmluvy na jeden rok.

slovakia

left justify in out

Správu priniesol Olomoucký deník. Dvadsaťsedemročný gólman Konrád v predchádzajúcej sezóne chytal v Dukle Trenčín, v máji bol brankárskou trojkou slovenskej reprezentácie na MS v Česku. Rodák z Nitry je známy najmä z pôsobenia v Slovane Bratislava, s ktorým získal majstrovský titul (2011/2012). O šesť rokov mladší Tomáš Mikúš je odchovancom skalického hokeja, v minulosti tiež pôsobil v Slovane Bratislava a naposledy vo fínskom druholigovom mužstve Hokki Kajaani. "Sú to kvalitní hokejisti, ktorí by mali výrazne posilniť náš káder," povedal generálny manažér klubu Erik Fürst. Už skôr vedenie HC Olomouc informovalo o príchode Petra Kafku z HC '05 Banská Bystrica a Tomáša Töröka z MHC Mountfield Martin.

 

V sezóne 2014/2015 pôsobilo v Olomouci viacero Slovákov - obranca Ivan Majeský a útočníci Dávid Buc, Martin Cibák, Roman Rác či Peter Zuzin. "So Slovákmi sme nikdy nemali problémy," dodal Fürst. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies