Boxer Kličko zdolal Povetkina a obhájil titul majstra sveta

NETKY.SK • 6 Október 2013, 10:13 • 2 min
Boxer Kličko zdolal Povetkina a obhájil titul majstra sveta

MOSKVA - Kličko si pripísal 19. víťazstvo za sebou a zároveň pretrhol víťaznú šnúru svojho súpera.

slovakia

left justify in out

Ukrajinský boxer Vladimír Kličko obhájil titul majstra sveta v ťažkej váhe organizácií WBO, IBF a WBA. Na Olympijskom štadióne v Moskve v sobotu zdolal Rusa Alexandra Povetkina na body v 12 kolách. Kličko si tak pripísal 19. víťazstvo za sebou a zároveň pretrhol víťaznú šnúru svojho súpera. Povetkin do sobotňajšieho súboja vyhral všetkých 26 predchádzajúcich duelov.

"Alexander je skutočný bojovník s veľkým srdcom, nebolo to jednoduché. Súboj som chcel ukončiť čím skôr," uviedol Kličko po svojom 61. víťazstve medzi profesionálmi. Povetkin po prehre uznal kvality svojho súpera: "Nikdy sa nevzdávam a bojoval som až do konca. Budem trénovať ešte tvrdšie, aby som bol silnejší. Kličko mal navrch, momentálne je najlepší na svete."

Kličko za svoje víťazstvo zinkasoval rekordných 12,88 milióna eur, zdolaný Povetkin si prilepšil o 4,3 milióna. Informovala agentúra dpa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies