Box: Úspechy Slovákov na majstrovstvách Európy v Sofii nezostali bez povšimnutia

NETKY.SK • 11 August 2014, 13:41 • 2 min
Box: Úspechy Slovákov na majstrovstvách Európy v Sofii nezostali bez povšimnutia

SOFIA - Výkony a výsledky slovenských boxerov na majstrovstvách Európskej únie v bulharskej Sofii nezostali bez povšimnutia u redaktorov oficiálneho webu Medzinárodnej asociácie amatérskeho boxu (AIBA).

slovakia

left justify in out

Počas víkendu vo svojich dueloch uspeli postupne Matúš Strnisko, Michal Zátorský aj Erik Tlkanec. Cez silných súperov sa prebojovali do štvrťfinále. "Slovenský tím vyhral tri excelentné zápasy, všetky dôležité víťazstvá zaznamenala mladá generácia," uvádza sa v správe na portáli AIBA.org.

 

Matúš Strnisko v kategórii do 81 kg vyradil favorizovaného Angličana Lawrenca Osuekeho a v boji o postup do semifinále nastúpi proti Turkovi Nadirovi Unalovi. Michal Zátorský si v hmotnosti do 60 kg poradil s maďarským olympionikom Miklósom Vargom a vo štvrťfinále na neho čaká Turek Hakan Dogan. Erik Tlkanec v kategórii do 91 kg zdolal Chorváta Marka Čaliča a zabojuje s Gruzíncom Levanom Guledanim. Všetky štvrťfinálové súboje sú na programe v utorok. 

 

Na majstrovstvách Európskej únie štartuje celkovo 121 boxerov z 23 štátov. Slovensko zastupuje dovedna šesť pästiarov. V pondelok čaká duel na Henricha Bagina do 75 kg, v utorok na Štefana Mezeia do 49 kg a v stredu 13. augusta nastúpi do ringu aj Viliam Tankó do 52 kg. Tankó a Mezei sa predstavia priamo vo štvrťfinále. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies