Bosque: Costu vieme nahradiť, ak sa nestihne uzdraviť

NETKY.SK • 27 Máj 2014, 12:05 • 2 min
Bosque: Costu vieme nahradiť, ak sa nestihne uzdraviť

MADRID - Tréner španielskej futbalovej reprezentácie Vicente del Bosque verí, že sa kanonier Atletica Madrid Diego Costa stihne uzdraviť zo zranenia stehenného svalu do začiatku majstrovstiev sveta v Brazílii. Zároveň však vyhlásil, že úradujúci svetoví i európski šampióni majú dostatok kvalitných útočníkov, ktorí by vedeli obávaného zakončovateľa nahradiť.

slovakia

left justify in out

Diega Costu sužujú už niekoľko týždňov zdravotné problémy. Brazílsky rodák so španielskym pasom síce nastúpil v sobotňajšom finále Ligy majstrov 2013/2014 proti Realu Madrid v základnej zostave Atletica, ale ihrisko pre nedoliečené zranenie stehenného svalu opustil už v 9. minúte. "Budeme pozorne monitorovať vývoj jeho zdravotného stavu a rozhodneme sa v poslednej chvíli, či ho zoberieme na šampionát. Konečnú súpisku s 23 hráčmi máme čas nahlásiť do 2. júna, takže sa nemáme kam náhliť. Dúfam, že sa stihne dovtedy doliečiť, no ak nie, máme pripravenú dobrú náhradu," uviedol del Bosque podľa agentúry Reuters.

 

Tréner "furie roja" má v prípade neúčasti Costu k dispozícii niekoľko typologicky podobných útočníkov - Fernanda Torresa, Alvara Negreda či Fernanda Llorenteho. Okrem Costu sužujú v týchto dňoch zranenia aj krídelníka Jesusa Navasa a pravého obrancu Juanfrana. V prípade, že sa Navas nestihne včas zotaviť, je del Bosque pripravený povolať Gerarda Deulofeua z Evertonu.

 

Španielov čaká v piatok v Seville prípravný duel s Bolíviou, po ňom sa k národnému mužstvu pripoja finalisti Ligy majstrov z Realu a Atletica.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies