Bosniaci nemajú po prehre v Belgicku postup vo svojich rukách

NETKY.SK • 4 September 2015, 10:02 • 2 min
Bosniaci nemajú po prehre v Belgicku postup vo svojich rukách

BRUSEL - Nádeje futbalovej reprezentácie Bosny a Hercegoviny na postup na ME 2016 dostali vo štvrtok ďalšiu veľkú trhlinu. Zverenci trénera Mehmeda Baždareviča prehrali na pôde Belgicka 1:3 a tabuľke B-skupiny figurujú so ziskom ôsmich bodov na 5. mieste.

slovakia

left justify in out

Tri kolá pred koncom kvalifikácie tak Bosniaci s najväčšou pravdepodobnosťou prišli o šancu na priamy postup. Náročné však bude dosiahnuť aj barážové tretie miesto, ktoré aktuálne okupuje Izrael majúci pred Bosnou a Hercegovinou štvorbodový náskok. Balkánci musia v záverečných troch zápasoch (Andorra, Wales a Cyprus, pozn.) zabrať naplno a zároveň sa spoliehať na priaznivé rezultáty z iných meraní síl.

 

Hostia sa v Belgicku ujali vedenia gólom kanoniera Edina Džeka, ale "červení diabli" v zostávajúcom priebehu otočili priebeh duelu zásluhou presných zásahov Marouana Fellainiho, Kevina De Bruyna a Edena Hazarda.

 

Kouč Bosny a Hercegoviny Mehmed Baždarevič po stretnutí ľutoval premárnené príležitosti. "Belgicko vyhralo zaslúžene, aj keď výsledok mohol byť iný, keby sa nám dlhšie podarilo udržať vedenie 1:0 a premeniť ďalšie šance. V určitých momentoch zápasu sme mohli niektoré situácie vyriešiť inak. Rýchlo sme strácali loptu a tým sme prenechali Belgičanom iniciatívu. Niektorým jednotlivcom chýbala potrebná forma a sviežosť. Rozhodca nebol hoden tohto zápasu. Zákrok na Džeka bol doslova trestný čin. Belgickí kolegovia mi povedali, že arbiter bol až príliš súcitný k domácemu tímu," povedal podľa portálu slobodna-bosna.ba Baždarevič, ktorý priznal, že očakával viac od kreatívneho stredopoliara Miralema Pjaniča. "Iste, všetci sme sa naňho spoliehali po tom, aké výkony predvádza v klube. Naša hra ja závislá od jeho prejavu. Dnes nám to nevyšlo, Belgicko je momentálne lepší tím ako my. Musíme sa sústrediť na zvyšné tri kvalifikačné stretnutia," doplnil 54-ročný kouč.

 

"Podali sme dobrý výkon. V dvoch alebo troch prípadoch nás podržal brankár Courtois. Bosnu a Hercegovinu by som neodpisoval. Podľa môjho názoru stále môže smelo pomýšľať na baráž. Dúfam, že sa jej to podarí, pretože je to mimoriadne kvalitné mužstvo a hráči ako Džeko a Pjanič si to zaslúžia," vyhlásil domáci kormidelník Marc Wilmots.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies