Borussia Mönchengladbach venuje sýrskym utečencom €46.000

NETKY.SK • 8 September 2015, 19:11 • 2 min
Borussia Mönchengladbach venuje sýrskym utečencom €46.000

MÖNCHENGLADBACH – Nemecký futbalový klub Borussia Mönchengladbach sa chystá urobiť gesto na pomoc migrantom tým, že daruje jedno euro z každého predaného lístka na svoj prvý zápas Ligy majstrov v sezóne.

slovakia

left justify in out

Mönchengladbach odohrá svoj prvý domáci zápas Ligy majstrov 30.septembra, keď na svojom ihrisku privíta Manchester City. Táto iniciatíva prišla potom, keď kluby ako Porto, Bayern Mníchov či Real Madrid poskytli sýrskym utečencom finančné príspevky.

Nepríjemná situácia okolo utečencov je na titulkách novín celé leto a najväčšie futbalové kluby sveta už naďalej nechcú tento problém ignorovať.

Nemecký klub dnes vydal vyhlásenie, v ktorom ocenil FC Porto za "hranie pre migrantov", keď predseda Stephan Schippers povedal: "S radosťou budeme nasledovať túto chvályhodnú iniciatívu Porta. Ako súčasť Ligy majstrov, najdôležitejšej klubovej súťaže v Európe, by sme mali prevziať vedúcu úlohu v európskom spoločenstve a ukázať solidaritu s utečencami."

Štadión Borussia-Park je na zápas proti Man City už takmer vypredaný, čo znamená, že Mönchengladbach utečencom daruje približne €46.000.

Očakáva sa, že sýrskym utečencom prispeje viac bohatých futbalových klubov, najmä z Anglicka, Nemecka, Španielska či Francúzska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies