Bombový útok v pohraničí Pakistanu neprežilo najmenej 41 ľudí

NETKY.SK • 27 Júl 2013, 08:13 • 2 min
Bombový útok v pohraničí Pakistanu neprežilo najmenej 41 ľudí

PEŠÁVAR - Mestom Páračinár na severozápade Pakistanu v piatok otriasol dvojitý bombový útok, pri ktorom podľa tamojších lekárov zahynulo najmenej 41 ľudí a ďalších viac ako 150 utrpelo zranenia.

slovakia

left justify in out

Samovražední útočníci odpálili nálože na rušnom trhovisku, pričom ide o zatiaľ najkrvavejší útok v krajine od začiatku moslimského ramadánu. Páračinár sa nachádza iba niekoľko kilometrov od hranice s Afganistanom a je najväčším spomedzi miest na takzvaných Federálne spravovaných kmeňových územiach. Tie bývajú označované za útočisko pre moslimských extrémistov hlásiacich sa k Talibanu či al-Kájde. Piatkový útok sa odohral v oblasti obývanej menšinovými šiitmi, kde často dochádza k nábožensky motivovanému násiliu. Podľa miestnych zdravotníkov počet obetí nemusí byť konečný, zatiaľ čo 20 zranených previezli v kritickom stave do nemocníc vo väčších mestách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies