Boltove Vianoce - tréningy a charita

NETKY.SK • 27 December 2016, 09:04 • 2 min
Boltove Vianoce - tréningy a charita

KINGSTON - Najrýchlejší muž planéty Usain Bolt strávil vianočné sviatky u rodičov Jennifer a Wellesleyho v Sherwood Content vo farnosti Trelawny na severozápade Jamajky. Svojim fanúšikom sa naposledy "prihovoril“ na twitteri na Štedrý deň želaním šťastných Vianoc.

slovakia

left justify in out

Deväťnásobný olympijský šampión v šprintoch nevynechal tréningy ani vo sviatočné dni. Dvadsiaty šiesty december si však spestril tradičnou charitatívnou akciou v základnej škole Waldensia Primary, ktorú kedysi navštevoval. Pre deti z miestnej komunity pripravil rôzne zábavné atrakcie, napríklad jazdu na mechanickom býkovi či maľovanie na tvár. O dobrú náladu sa staral aj známy jamajský dídžej ZJ Sparks.


"Snažím sa každý rok túto peknú akciu vylepšovať. Som nesmierne rád, že tentoraz som si mohol pozrieť spoločne s mladými ľuďmi pozrieť aj môj životopisný film I am Bolt," uviedol 30-ročný svetový rekordér v behoch na 100, 200 a 4 x 100 m.
Usain Bolt sa stal nedávno šiesty raz v kariére svetovým Atlétom roka (2008, 2009, 2011, 2012, 2013, 2016).

 

img

 

Na augustových OH v Riu triumfoval na 100, 200 i 4 x 100 m a ako prvý v histórii získal na troch olympiádach za sebou zlato v spomenutých troch disciplínach. Jamajčan potom na slávnostnom galavečere v Monte Carle potvrdil, že na OH 2020 v Tokiu sa už nechystá a MS 2017 v auguste v Londýne budú jeho posledný veľký atletický šampionát. Na svetových šampionátoch získal doposiaľ 11 zlatých medailí.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies