Nevydarený prvý polčas znamená konečnú pre Slovan v Lige Majstrov

NETKY.SK • 29 Júl 2021, 08:51 • 2 min
Nevydarený prvý polčas znamená konečnú pre Slovan v Lige Majstrov

BERN - Slovan Bratislava nestačil na domácich Young Boys Bern, po katastrofálnom prvom polčase prehral 2:3.

slovakia

left justify in out

Slovan musel doháňať trojgólové manko

Bern si na domácom trávniku od začiatku hral svoju hru, snažil sa Slovan zatlačiť k vlastnej bránke a hneď v 8 .minúte prišla prvá chyba  belasých. 

 

Medvedev sa nešťastne pošmykol a v pokutom území zahral rukou a rozhodca nariadil penaltu.

Loptu si postavil americký útočník Jordan Siebatcheu a poslal domácich do vedenia. 

 

Slovan sa dostal do rovnakej príležitosti ako Bern, po faule Camaru si loptu na biely bod postavil sám faulovaný Rafael Ratao. Slovanu sa v tejto chvíli potvrdilo nepísané pravidlo futbau, ktoré nám hovorí, že faulovaný hráč by  nemal ísť kopať penaltu. 

 

Rataovu strelu k ľavej tyči dokázal domáci brankár von Ballmoos zastaviť a skóre ostalo nezmenené.

O pár minút neskôr prišlo do hry ďalšie nepísané pravidlo nedáš - dostaneš  a po strele Garciu z hranice šestnástky sa domáci dostali do dvojgólového vedenia. 

 

 

Do druhého polčasu bolo jasné, že ak chce Slovan pomýšlať na postup, bude musieť rozhodne niečo zmeniť. V 49. minúte dokázal Bern navýšiť svoj náskok na 3:0, po faule Kashiu sa exkluzívnym priamym kopom trafil Michel Aebischer.

 

Aebischerova paráda znamenala budíček pre Slovanbelasí  dokázali streliť dva góly v rozpätí troch minút. Prvý gól Slovanu prišiel v 60. minúte, po priamom kope Weissa si striedajúci Kanga nasmeroval loptu do vlastnej siete. 

 

V 63. minúte vyslal Weiss šikovnou prihrávkou Rataa, ktorý svojim centrom našiel v šestnástke Hentyho a ten vo veľkej šanci nezaváhal. 

 

Bern sa snažil kontrolovať hru a Slovan nepúšťal do sľubnejších šancí. Nakoniec sa Slovan dostal do dvoch dobrých príležitostí, po rohovom kope Weissa sa k hlavičke dostal Kankava, ktorý orazítkoval brvno a dorážka De Marca putovala tesne mimo brány.

 

 

 

Smolný zápas Slovana, pre ktorý to znamená koniec v tohoročnom ročníku Ligy Majstrov. Ešte sa pokúsi zabojovať o postup do Európskej Ligy, v ktorej narazí na gibraltárskeho majstra Lincoln Red Imps.

 

Joeri de Kamps, stredopoliar Slovana: „Myslím si, že v prvom polčase bol Young Boys lepší než my, hral naozaj veľmi dobre. Nepremenili sme penaltu, ktorou sme sa mohli dostať do zápasu, mohli sme získať väčšiu sebadôveru. Aj za nepriaznivého stavu sme však stále verili a nevzdávali sme sa. Viac sme sa dostali do hry a vytvorili sme si aj nejaké šance. Škoda, že sme v závere nedokázali vyrovnať. Fyzicky to bol veľmi náročný zápas, najmä v prvom polčase, nie je ľahké behať niekedy aj 80 metrov hore-dole. Ale nechali sme tam maximum a neboli sme ďaleko minimálne od predĺženia. Je to škoda.

 

Lukáš Pauschek, obranca Slovana: „Výsledkovo nám to nevyšlo, rozdiel v skóre síce nie je nejaký zlý, ale nič nerieši, pretože sme nepostúpili. V prvom polčase sme sa príliš ľahko zbavovali lôpt, nedostali sme sa do hry, často sme behali bez lopty. Aj keď sme po prestávke hneď inkasovali, bol už druhý polčas o niečom inom. Škoda Jabovej strely, že sa neodrazila do brány, ale von do ihriska. Celkovo bol druhý polčas oveľa lepší, škoda, že sme aspoň nevyrovnali. Ukázali sme tímovosť, podobne ako doma, kde sme si však našu tvár a tímovosť držali po celý čas. Nemôže sa nám stať, že máme také výpadky ako v prvom polčase, keď sme sa nedostali do hry. Od začiatku musíme hrať to, čo chceme a čo vieme, a potom sa nemusíme baviť o nejakom šťastí, nešťastí či čomkoľvek inom.”

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies