Boeing získal najväčší kontrakt vo svojej histórii

NETKY.SK • 15 November 2011, 02:04 • 2 min
Boeing získal najväčší kontrakt vo svojej histórii

Boeing získal najväčší kontrakt vo svojej histórii

slovakia

left justify in out

img

Boeing získal najväčší kontrakt vo svojej takmer 100-ročnej histórii. S aerolíniami Emirates Airline podpísal dohodu o dodávke 70 lietadiel modelu 777. Hodnota objednávky predstavuje 26 miliárd USD (19 miliárd eur).
Kontrakt, podpísaný dnes na leteckom salóne v Abú Zabí, zahŕňa objednávku 50 lietadiel v celkovej hodnote 18 miliárd USD, zvyšok sú opcie, uviedol šéf Emirates šejk Ahmed bin Saeed Al Maktoum. Boeing by mal lietadlá začať aerolíniám dodávať od roku 2015.
Boeing 777 má kapacitu 365 cestujúcich a jeho dolet bez medzipristátia je až 14.700 kilometrov. Emirates sa špecializujú na diaľkové lety. V súčasnosti prevádzkujú 94 Boeingov a okrem spomínaného kontraktu majú objednaných ďalších 41.
"Máme ambiciózny strategický plán, v rámci ktorého chceme pokračovať v rozširovaní siete medzinárodných liniek, a predovšetkým chceme ponúkať viac diaľkových nonstop letov," uviedol šejk Ahmed.

Zdroj: TASR/DPA, Bloomberg



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies